KĀ PADARĪT BĒRNUS LAIMĪGĀKUS?

Ja Jūs varētu veicināt bērna neatlaidību, uzlabot viņa pašvērtējumu, palīdzētu viņam attīstīt svarīgas sociālās prasmes, audzināt un veicināt pozitīvas emocijas un tādējādi palīdzētu viņam justies laimīgākam – un tikai ar nelielu aktivitāti, kas prasa 10 minūtēs dienā? Vai Jūs to darītu?

Protams!

Mēs kā vecāki varam palīdzēt saviem bērniem iemācīties pamanīt pozitīvās lietas savā dzīvē, paust savas emocijas un veidot prasmes, kas noderēs visu mūžu. Svarīgi ir sākt jau agrā vecumā!

Pētījumi liecina, ka pateicības un labu lietu, pieredzes atzīmēšana var būt ļoti spēcīgs veids, kā bērniem uzlabot garīgo un fizisko veselību. Iemesli ir šādi:

  • Augstāks laimes līmenis un optimistiskāks bērna skatījums uz dažādām pārmaiņām.
  • Uzlabots miegs.
  • Mazāk stresa un labāka spēja tikt galā ar stresa situācijām.
  • Mazāk fizisko problēmu.
  • Mazāk agresijas.
  • Paaugstināts pašvērtējums.
  • Labāka koncentrācija.

Elo ir jauna māmiņa, kas vēlas Jums palīdzēt to visu paveikt ar vienu vienkāršu un jautru piezīmju grāmatiņu. Tā ir piezīmju grāmata, ko mēs vēlētos, lai mums būtu bijusi bērnībā. Uzdevumi piezīmju grāmatiņā palīdz atrast kaut ko labu katrā dienā, māca būt pateicīgam par mazām lietām, palīdz iepazīt sevi un apkārtējo pasauli, kā arī palīdz attīstīt jaunus ieradumus.

Padariet to par tradīciju katru vakaru kopā ar bērnu aizpildīt piezīmju grāmatiņu. Papildus iepriekš minētajām priekšrocībām tā palīdz jaunākiem bērniem vingrināties pareizrakstībā, teikumu veidošanā un rokrakstā. Bet neuztraucieties, dienasgrāmata neprasa daudz rakstīt. Tas ir labs veids, kā atskatīties uz šo dienu un izjust prieku un pateicību par sīkumiem. Turklāt katrā lappusē bērns atradīs jautājumu, kas palīdzēs viņam analizēt sevi vai apkārtējo pasauli, un jautru iknedēļas uzdevumu, kas palīdzēs viņam pamanīt visas skaistās un brīnišķīgās lietas sev apkārt.

Vasara ir lielisks laiks, kad bērniem ir jāveido jauni ieradumi, vairāk par piezīmju grāmatiņu “Manas 100 laimīgās dienas” lasiet šeit!