Aktivitātes bērniem

Tuvojas vasara un tas ir laiks, kad vēlamies doties īsākos vai garākos pārbraucienos kopā ar ģimeni. Reizēm braucieni ar mašīnu vai lidmašīnu ir grūtāki tieši mazākajiem ceļabiedriem, tāpēc īpaši noderīgas būs dažādas nelielas aktivitātes. Turklāt, šīs aktivitātes būs noderīgas arī citos brīžos, piemēram, brīvajā laikā mājās vai pie jūras.

  • “Pasaki man 3 lietas, kas šodien Tevi iepriecināja un 1 lietu, kas Tevi apbēdināja”.  Šie jautājumi lieliski apkopo dienas notikumus un satuvina vecākus ar bērniem.
  • “Še tev dālders, pērc ko gribi, nesaki ne jā, ne nē, ne melns, ne balts” – spēles noteikumi jau pateikti priekšā. Viens ir jautātājs, kurš mēģina panākt, lai dāldera īpašnieks pasaka aizliegtos vārdus. Lieliski attīsta loģisko domāšanu un vārdu krājumu. Šo spēli var spēlēt arī brīžos, kad jāgaida garlaicīgās un garās rindās.
  • Spēle, kas aizgūta no cittautu kultūrām – “es ar savu mazo actiņu redzu kaut ko…”  un tiek minēta kāda krāsa no kādas konkrētas lietas, kas redzama apkārt. Tikmēr pārējie mēģina uzminēt, ko sarkanu, baltu vai citā izvēlētajā krāsā ieraudzījis spēles tā brīža vadītājs. Kad lieta ir atminēta, turpina nākamais.
  • Grāmata vai žurnāls mazajiem lasītājiem var sniegt gan prieku, gan kvalitatīvi aizpildīt brīvo laiku. Grāmatas ir ļoti dažādas un ikviens bērniņš atradīs ko sev interesantu. Mēs esam izveidojuši uzdevumu grāmatu bērniem, kur 40 lapaspusēs apkopti daudz dažādi uzdevumi, kas izstrādāti kopā ar bērnudārza audzinātāju, lai attīstītu bērnu zināšanas un domāšanu. Uzdevumi papildināti ar aktuālām tēmām, lai sasaistītu grāmatiņas saturu ar lielo pasauli ap mums. Ar praktisku vingrinājumu palīdzību bērns pamanīs labo ap sevi un iemācās būt pateicīgāks. (Apskati grāmatiņu ŠEIT)
  • Garos mašīnu braucienos garlaicību var kliedēt izmantojot dažādas aktivitātes. Piemēram:
    • Var skaitīt stārķus – uzvar tas, kurš pamanījis tos visvairāk kādā noteiktā posmā.
    • Vai minēt, cik tādas un tādas krāsas mašīnas pabrauks pretī noteiktā laika vai ceļa posmā.
    • Lieliskas ir audio pasakas un audio stāsti, kurus var klausīties arī braucot mašīnā.

Raksts tapis sadarbībā ar Silvu Bērziņu (instagram @idejas.berniem)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.